12.12.08

Eénrichtingsverkeer in L.V. Hullebuschstraat


Vanaf vrijdag 12 december 2008 tot 30 maart 2009 geldt éénrichtingsverkeer in de Leo Van Hullebuschstraat. Het verkeer naar de Hoogmolenbrug wordt omgeleid via de Hendrik Consciencestraat en vervolgens verder door de Victor Adriaenssenstraat naar de Braamstraat.

Wijkvereniging Cordula ziet in deze tijdelijke situatie ook de kans om grondige metingen te doen rond het huidige verkeerscirculatieplan. Nu de gemeente het toetsen van het huidige mobiliteitsplan op de agenda heeft staan (Dit dient afgerond te worden tegen midden 2009) lijkt het zinvol om deze situatie grondig op te volgen.

Wijkvereniging Cordula vraagt dan ook of de gemeente d.m.v. het spookbord (snelheids-, verkeersdichtheids- en verkeercyclusmetingen) tijdens de komende 3 maanden een verhoogde frequentie van metingen kan uitvoeren op verschillende locaties en richtingen gedurende meerdere dagen.

Wijkvereniging Cordula stelt voor om extra toezicht op het sluipverkeer en het niet lokale vrachtverkeer uit te oefenen (o.a. vrachtwagens die eigelijk via de Sluizenstraat dienen te rijden).

Geen opmerkingen: