13.12.08

Inspraak - Heraanleg rond Sint-Cordulakerk

De wijkvereniging legt de link tussen de bewoners en het gemeentebestuur. Verkeersdrukte beperken en woonkwaliteit bewaken zijn prioritair. Op 24 november lagen 3 voorstellen op tafel.

Omwonenden van de Sint - Cordulakerk en delegaties van de kerkfabriek, bibliotheek en middenstandsvereniging kozen uit een van de drie voorgestelde scenario’s met focus op mobiliteit voor de herinrichting van de omgeving.

De keuze viel op het voorstel waarbij de afsluitingen tussen de Sint - Cordulastraat met het Marktplein en tussen het Sint - Cordulaplein met de Verbertstraat behouden blijven. Vanuit de Venstraat wordt het eenrichtingsverkeer tot aan de parkeerplaats grenzend aan Old Bacchus. Snelheidsremmende maatregelen in een bepaalde zone van de Hendrik Consciencestraat zorgen voor een veilige wandel - en fietsas tussen de muziekschool en de Paalstraat.

De ontwerper zal nog een behoorlijke uitdaging vinden in het creëren van meer groen en het behouden van de meer dan 150 parkeerplaatsen in de afgebakende zone. Het zal nog even duren voordat de eerste spade de grond in gaat, maar de gemeente wil de werken zo spoedig mogelijk aanvatten.
Wordt vervolgd!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat het Cordulaplein betreft heb ik even de pastoor gesproken in zijn pastorij juist als hij terug kwam van de vergadering.
Ik zelf heb met de hele zaak een probleem...als er al 150 plaatsen zouden zijn ??
dan blijft het evident dat voor begrafenissen en huwelijken de kerkgangers er geen zin in hebben, vooral niet bij slecht weer een half uur door de
Rubensstraat en andere straten te gaan rijden om een plaats te zoeken, vooral niet op zaterdag
op zaterdag zijn de bewoners thuis met hun auto voor de deur
op zaterdag is het MARKT en koopdag voor de middenstand in Paalstraat en Van Cauwenberghlei
op zaterdag zijn de meeste huwelijken en begrafenissen

Welke architect kan voor meer groen zorgen zonder de huidige precaire situatie nog veel en veel precairer te maken ??

We zoeken naar de tweede macht van de cirkel, een geniale witte raaf of misschien toch nog naar een boerinneke dat boter kan verkopen, geld kan ontvangen en toch nog met meer boter naar huis komen..

groetjes

Paul